Снимка pexels.comВ хода на спецоперация, проведена вчера от служители на специализирания

...
Снимка pexels.comВ хода на спецоперация, проведена вчера от служители на специализирания
Коментари Харесай

Столичанин взимал луди пачки от Гугъл заради шашма, но ГДБОП го удари жестоко

Снимка pexels.com

В хода на спецоперация, извършена през вчерашния ден от чиновници на профилирания отдел „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП под управлението на Софийска районна прокуратура, е арестуван 44-годишен столичанин. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи, съобщи Блиц.

Според първичните данни мъжът е основал и управлявал над 40 интернет страници, посредством които е разпространявал в Интернет настоящи кино творби.

Първоначално разгласил филмите в една част от следените от него уеб сайтове. След доближи на избран брой гости и генериран трафик – за който респективно получавал възнаграждение от Гугъл, той свалял творбите и ги споделял още веднъж, само че в част от другите домейни.

Процедурата се повтаряла 4-5 пъти до привършване на ресурса от следените от него уеб сайтове.

Така, за едни и същи обекти на авторско право, столичънинът получавал неведнъж възнаграждение от Google, защото се касаело за интернет трафик към разнообразни домейни.

По-голямата част от уеб страниците били ситуирани в интернет пространството на една от най-големите интернационалните компании за даване на облачни услуги в Съединени американски щати.

Това създавало убеждението в причинителя, че е останал в анонимност, само че извършеното интернационално следствие от ГДБОП и СРП документирало до край незаконната му активност.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР